Приемане на бисквитки

Топлоизолация, вътрешни ремонти, ремонт на апартамент и баня

Външна изолация на къща – цени

By on май 22, 2016

Външна изолация на къща в Белгия

Нашата цена за работа, за поставяне на изолация на къща е в рамките на цени на квадратен метър – 0892-205-097 . Можете да заявите безплатен оглед и консултация от нашата страница с цени и услуги за топлоизолация. Цената включва и поставянето на скеле! Цената е в този ценови диапазон тъй като зависи от сложността на обекта, наличието на врати и прозорци, при които трябва да се реже стиропора, за да се получат правилно формите. Това усложнява и забавя работата по обекта.

външна топлоизолация на къщи

Вашата външна изолация трябва да бъде поставена много качествено и с качествени материали, ако искате да остане на стената Ви дълго време. Галерия със снимки – как поставяме външна топлоизолация

remont-na-apartament-trio

Изпълняваме обекти във всички градове на страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и други.

Цената включва всичко свързано с подготовката на обекта за саниране, премахване на стара мазилка, транспорт на необходимите за саниране материали, почистване и др.

Какво е добре да знаете за поставяне на въшнна изолация на къща

Цената най-често се определя в зависимост от това, какви материали ще искате да бъдат поставени с топлоизолацията. Цената на работата на различните фирми е много близка, докато цената на материалите варира много спрямо вида и качеството им.

Различните материали имат близък коефициент на топлопроводимост и се различават главно по други качества, като дишане, здравина, якост, водоустойчивост, негоримост и др.

Топлоизолационни материали и техните цени

Най-евтин, най-използван и лесен за работа е EPS стиропорът. Реже се лесно, изглажда се и се лепи бързо. Панелните стиропорени листове са с дебелина от 2 до над 20см. Цената им варира 2 до над 26лв. за квадратен метър. Като по-дебелите плочи осигуряват по-добра топлоизолация на вашата къща.

 • не се свива
 • устойчив на стареене
 • трудно горим
 • дишащ с добри топлоизолационни качества
 • Коефициент на топлопроводимост – варира при различните размери и прозводители, но около 0,035 W/mK

Фибран или съкратено XPS, е друг топлоизолационен материал подходящ за външна изолация на къщи. Това са eкструдирани полистиренови плочи. Имат по-гладка повърхност и цената им е от 3,50лв до 14лв. за квадратен метър.

 • устойчиви на стареене
 • трудногорими
 • транспортират се лесно
 • лесни за рязане
 • твърди, с висока плътност и якост на материала
 • устойчиви на киселини и основи
 • устойчивост на климатични промени
 • Не пропускат вода
 • Не пропускат топли пари
 • Коефициент на топлопроводимост – варира, но около 0,033 W/mK

Каменната вата се предлага на цени от 3 до 7лв. на квадратен метър. Каменната вата осигурява добра топлинна защита, звукоизолация, притежава пожароустойчивост и намира широко приложение в строителството, но по-скоро за вътрешна топлоизолация на сгради.

Стъклената минерална вата е безвредна за здравето и околната среда. Реже се лесно, няма мирис, осигурява добра топлоизолация и не гори. Мека на допир и отделя по-малко количество прахови частици. Цената и варира. Използва се по-рядко за саниране на къщи, но не за външна, а за вътрешна топлоизолация.

Другите материали като дюбели, лепило, замаска и мрежа са по-нисък разход. При стари къщи, които имат нужда от външна изолация, обикновено се налага почистване на обекта, подготвяне на стените за саниране други. Ако искате работата да бъде свършена максимално добре и максимално качествено, е добре да потърсите услугите на добри майстори, които монтират скеле за поставяне на топлоизолация. С работа на скеле крайният резултат е много по-добър, външният вид на фасадата е много по-приятен и работата върви много по-добре.

За външна изолация на къща се използва основно EPS стиропорът тъй като той диша! XPS стиропорът се използва на места където искате да изолирате от влага и вода. Ако се постави XPS стиропор на външна стена, то топлите пари вътре в помещението няма да могат да излязат през топлоизолацията и при срещата на по-ниска температура през зимата на външната стена, може да се получи конценз и вода. Следствие на едно такова развитие във времето може да се получи и мухъл. За това за изолация на външни стени се използва EPS стиропор. Той диша и е направен точно за външно саниране.