Приемане на бисквитки

Топлоизолация, вътрешни ремонти, ремонт на апартамент и баня

kurti-chisti-idrugi

Съвети за обновяване на ресторант

By on януари 18, 2017

Наскоро сте купили ресторант в квартал, където той съществува отдавна, но искате да привлечете вниманието върху по-различните ястия и услуги, които ще предлагате? Или може би искате да смените облика на своя ресторант, за да повишите интереса на клиентите при непрестанната конкуренция? Това означава само едно: време е за ремонт.

Едно такова начинание първоначално изглежда трудна задача, тъй като решаващ фактор в това да не загубите постоянни клиенти е времето, през което ресторантът ще остане затворен. По тази причина, а не само поради обема на работата, е необходимо да се откажем от желанието да се справим сами или с помощта на роднини, и да наемем опитна и експедитивна фирма, която да кърти, чисти и извозва строителните отпадъци далеч от погледа на минувачите. Все по-често при ремонтите на изискани заведения дори транспарантите, с които фирмата обвива ремонтирания обект съдържат реклама, или закачка към клиента, която да го подсети че примерно вашият ресторант съвсем скоро отново ще отвори врати.

Разбира се, следващата стъпка е наемането на професионален дизайнер. Не е достатъчно само да претапицираме и сменим пердетата. Важно е, и ще бъде забелязано, ако вложим усилия да променим най-неудобното в интериора на предишното помещение. Примерно, в средата е нямало място за дансинг. Подобряваме отоплението и вентилацията.

Също така проучването на желанията на клиентите може да става съвсем непринудено, за да открием, че за тях например е важно заведението да има добре комбиниращи се маси, условия за детски рожден ден, добре затоплено и вентилирано помещение за пушачите, а защо не и място за българско хоро при посрещане на новата година.

Макар че кухнята при повечето ресторанти е невидима за посетителя, един актуален ремонт и почистване на тази част ще ви донесе по-мотивирана работа на готвачите, а също и добра слава в техните среди, която би привлякла истински професионалисти. Немалко заведения прибягват към метода на открита кухня, което изостря любопитството и апетита на клиентите. В този случай дизайнерът, който наемате, трябва да има опит в работа с кухненско оборудване и да даде функционални съвети за подобрение на дейността.

Ако искате хората във вашия ресторант да се чувстват уютно, монтирайте осветителни тела, които излъчват топла и мека светлина. Полилеите и аплиците за стена се свързват с усещането за уют, докато металните части, ръбестите и нестандартни тела изглеждат по-модерно. Уверете се, че клиентите Ви ще виждат достатъчно добре, за да прочетат менюто, но няма да са прекалено осветени и напрегнати. След цял ден в офиса на флоуресцентно осветление, никой не иска и вечер да изпъкват малките му недостатъци.

Все пак, ако не смятате да правите ремонт през две години, по-добре е да заложите на устойчиви модни тенденции, а не на последния „писък“ в тази индустрия. Хората привикват към своя любим ресторант, като малките и приятни промени ги задържат в него, докато постоянните радикални изменения могат да ги отблъснат. Например едно чисто вегетарианско меню или такова за диабетици би показало Вашето уважение към определени категории посетители, вместо да им се налага да споделят за предпочитанията си със сервитьора и да тълкуват съдържанието на всяко блюдо.