Приемане на бисквитки

Топлоизолация, вътрешни ремонти, ремонт на апартамент и баня

Гипсови мазилки за вътрешни ремонти

By on юни 29, 2016

варо-гипсова мазилка в кухнята

Предимства на варо-гипсовите мазилки

Ръчно поставена мазилка

Ръчно поставена мазилка

Варо-гипсовите мазилки се ползват често при вътрешни ремонти. Те са по-леки, от към тегло, съхнат бързо и са предназначени за помещения с по-ниска влажност от Варо-циментовите. Гипсовата позволява да боядисвате директно върху нея с боя, тъй като може да се постигне гладка повърхност, с добра основа за боядисване. Този вид мазилка е често използван за ремонт на апартаменти.

Този вид покритие е досататъчно здраво и може да задържа топлина. Гипсът образува капилярна система, позволяваща на покритието да диша, т.е. да поема и отдава влага.

При големи влажни помещения – кухни, плувни басейни, големи бани и др. е подходящо да се използва RÖFIX 620

Полагане на мазилка

Машинно поставяне на мазилка

Машинно поставяне на мазилка

За да е готова стената за поставянето на този слой, тя трябва да е внимателно изчистена и грундирана с грунд бетон-контакт. Грундът попива в стената и спомага за по-доброто сцепление с новия слой. Той намалява попиваемостта и не позволява на гипсовият слой да попие и изсъхне по-бързо. Това предотвратява напукването му. Стената трябва да е суха, здрава, да не се рони и да няма прах по нея.

Мазилката се полага посредством машина за впръскване, което спестява много време. Слоят е добре да бъде от 1см до 1.5см. Така можете да направите чудесно обновяване на вашата кухня.

Гипсовите са еднослойни, за разлика от варо-циментовите. Полага се на хоризонтални ивици, по възможност от горе на долу. Сместа се изглажда с метален мастар. Ако има дупки се добавя още разтвор. Постигането на гладка стена е една от най-трудните части от работата. За това се прави от майстора с най-висока квалификация и най-голям опит.

Работата с машина дава възможност да се измажат големи площи за по-кратко време.

Изгладена стена с тази мазилка

Изгладена стена с гипсова мазилка

Поставят се ъглозащитни профили и се нивелират с нивелир. Така ъглите с добре подготвени за нанасянето на сместа и има по-голяма вероятност ъгълът да се получи добре. Ако искате стената да изглежда още по-добре, можете да нанесете финна шпакловка за допълнително изглаждане. Тогава стената ще бъде още по-подходяща за боядисване и лепене на тапети.

Гипсът е един от най-подходящите материали за вътрешни ремонти на апартаменти и офиси. Той умее да запазва температурата в стаята, което повишава комфорта. От друга страна е достатъчно мек за да можете да забиете пирон в стената и да окачите картина например. За разлика от цимента, гипса е по-мек и позволява това, макар и понякога малко трудно.

Повечето жилища са измазвани с гипс. Той е един от най-предпочитаните материали за ремонт на апартаменти. Друг вариант за облицоване на стените е гипсокартонът. Той ще бъде представен в някоя от следващите статии. За сега можете да научите повече за варо-циментовата мазилка от статията – Мазилки за ремонт на баня и тоалетна